Gaziantep'te Milli Banliyö Tren Seti Projesi Başlıyor

Blog Image
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep için hazırlanan Milli Banliyö Tren Seti Projesi'nin ilk setinin yola çıktığını duyurdu. Proje, şehir içi ulaşımı modernize etmeyi hedefliyor.

Gaziantep'te Milli Banliyö Tren Seti Projesi Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep için hazırlanan Milli Banliyö Tren Seti Projesi'nin ilk setinin yola çıktığını duyurdu. Proje, şehir içi ulaşımı modernize etmeyi hedefliyor. İlk set, Gaziray Projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere Sakarya’dan hareket etti. Bu gelişme, Gaziantep’in ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak.

Bakan Uraloğlu, “Milli Banliyö Treni Projesi’nin ilk seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere Sakarya’dan yola çıktı.” ifadelerini kullandı. Proje, şehir içi ulaşımda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tren Setlerinin Hızı Saatte 90 Kilometre

Uraloğlu, Gaziantep için özel olarak üretilen tren setlerinin hızının saatte 90 kilometre olarak belirlendiğini açıkladı. Bu tren setleri, şehir içi ulaşımda konfor ve güvenliği artırmayı amaçlıyor. Uraloğlu, “Tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ile Cer Sistemleri ile donatılan araçlar modern ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.” dedi.

Proje kapsamında toplamda 32 araçtan oluşan 8 adet banliyö tren seti üretilecektir. Bu araçlar, Gaziantep’in ulaşım sorunlarına çözüm sunmayı hedefliyor. Ulaşımda sağlanacak bu yenilik, şehirdeki trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçlıyor.

Toplam Bin Yolcu Taşıma Kapasitesi

Uraloğlu, her bir tren setinin 206 oturan yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtti. İkisi sürücü kabinli olmak üzere dört araçtan oluşan bir set, toplamda bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Bu durum, şehir içi ulaşımda önemli bir rahatlama sağlayacaktır.

Banliyö setlerinin konfor ve güvenliğin yanı sıra donanımındaki teknolojik ekipmanlarla dikkati çektiğini belirten Uraloğlu, “GAZİRAY banliyö setlerinin 32 adet yüksek güvenlikli yolcu kapısı, toplam 42 adet bilgilendirme ekranı ve güvenlik kameraları ile donatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

İthalat Azalacak, İhracat Artacak

Uraloğlu, TÜRASAŞ’ın tren setlerinde kullanılan kritik sistemleri geliştirdiğini belirtti. Sakarya Bölge Müdürlüğü, aracın tüm imalat, test ve devreye alma sürecini üstlenmiştir. Bu durum, yerli üretimin önemini vurgulamaktadır.

Uraloğlu, “Gaziray Projesi için üretilen Milli Banliyö Tren Seti ile ithalatı azaltarak Türkiye’nin banliyö taşımacılığına yönelik ihtiyacını yerli imkânlarla karşılamayı hedefliyoruz.” dedi. Bu proje, Türkiye’nin ekonomik büyümesine de katkı sağlamayı amaçlıyor.