Korkuteli-Elmalı Yolu Açılıyor: Seyahat Süresi 21 Dakika Kısalıyor

Blog Image
Korkuteli-Elmalı Yolu, yarın hizmete açılıyor. Seyahat süresi 46 dakikadan 25 dakikaya düşüyor. Proje, önemli tasarruflar ve çevresel faydalar sağlıyor.

Korkuteli-Elmalı Yolu Yarın Hizmete Açılıyor

Korkuteli-Elmalı Yolu, yarın hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yol ile seyahat süresinin 46 dakikadan 25 dakikaya düştüğünü açıkladı. Proje, İç Anadolu ve Batı Akdeniz arasında en kısa ulaşım imkanını sunuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçeleri arasındaki yolun 45,7 kilometresinin 4 şeritli bölünmüş yol standardında tamamlandığını belirtti. Bu yol, Burdur, Isparta ve iç kesimlere bağlanarak önemli bir ulaşım koridoru oluşturuyor.

Çevre Yerleşkelerin Bölünmüş Yola Bağlantısı Sağlandı

Bakan Uraloğlu, yol kapsamında inşa edilen 30 metrelik Öküzgözü-1 ve 35 metrelik Öküzgözü-2 Köprüleri ile 2 adet farklı seviyeli kavşağın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, 15 adet hemzemin kavşak inşa edildiğini ve çevredeki yerleşkelerin bölünmüş yola bağlantısının sağlandığını kaydetti.

Uraloğlu, Elmalı şehir geçişinin de yıl içerisinde bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplamalı hale getirileceğini belirtti. Bu gelişmeler, bölgedeki ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesini sağlayacak.

Bölünmüş Yol Konforu Sağlandı

Korkuteli-Elmalı Yolu'nda gerçekleştirilen çalışmalarla, mevcutta sathi kaplamalı tek yol olarak hizmet veren güzergah BSK kaplamalı hale getirildi. Bakan Uraloğlu, bu sayede bölünmüş yol konforunun tesis edildiğini ve trafik güvenliğinin artırıldığını açıkladı.

Yolun tamamlanmasıyla birlikte, İç Anadolu ve Batı Akdeniz arasında daha hızlı ve konforlu bir ticaret ve nakliye koridoru oluşturulmuş oldu. Bu durum, bölgedeki ekonomik faaliyetleri olumlu yönde etkileyecek.

Güzergâh 21 Dakika Kısaldı

Uraloğlu, Korkuteli-Elmalı Yolu ile zamandan 386,8 milyon lira, akaryakıttan 106,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 493,5 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirtti. Ayrıca, karbon salınımının 6 bin 375 ton azaltılacağı ifade edildi.

Bu proje, Türkiye'nin meyve yetiştiriciliği ve seracılık faaliyetleri bakımından önemli merkezlerinden biri olan Antalya'nın ulaşım altyapısını güçlendiriyor. Böylece, bölgedeki tarımsal üretim ve ticaretin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor.